Teatterisillan pintarakenteen korjauksen yhteydessä on löytynyt vaurioita, joiden vuoksi silta vaatii suunniteltua suuremman korjauksen. Remontti siirretään kevääseen, sillä talven aikana korjaustöiden tekeminen ei olisi järkevää.

Kuva: Roope Korpela

Teatterisillan remontti on päässyt hyvään vauhtiin viimeisten viikkojen aikana. Esimerkiksi pinnan kiveys taideteoksineen on jo purettu. Urakassa kuitenkin joudutaan ottamaan aikalisä, sillä nyt ilmi tulleiden uusien vaurioiden korjaaminen talven ja kylmän sään aikana ei ole mahdollista.

–  Korjausta ei tehdä talven aikana, koska töiden vaatimat olosuhteet edellyttäisivät suurta määrää lämmitystä, mikä puolestaan aiheuttaisi merkittäviä lisäkuluja, kertoo vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen Turun kaupungilta.

Silta saa väliaikaisen pinnan

Sillalle tehdään talven ajaksi väliaikainen asfalttipäällyste, ja korjaustyöt jatkuvat keväällä.

– ­Nyt esille tulleita vaurioita ei havaittu viime syksynä, kun pintarakenteita avattiin sillan kunnon tutkimiseksi. Vaikka vauriot laajentavat korjaustarpeita, ne eivät vaikuta sillan kantavuuteen. Silta on siis edelleen täysin turvallinen, Turpeinen kertoo.

Teatterisilta on asfaltoinnin ajan suljettuna vain vuorokauden. Aiemmin ilmoitetun sulun oli määrä kestää kolmisen viikkoa. Sillalla tehdään ennen korjausta uusi tarkastus, jossa tutkitaan pintaa syvemmältä muut mahdolliset korjaustarpeet.

– Vaikka korjaukset joudutaan tekemään alkuperäistä suunnitelmaa laajempana, niin siirtämällä työt kevääseen pystymme varmistamaan parhaan lopputuloksen, Turpeinen lisää.

Taiteilija Jan-Erik Andersonin taideteos palautetaan paikoilleen kiveyksen uusimisen yhteydessä keväällä.

Teemavalaistus ajallaan

Siltaremontin siirtyminen poistaa myös uhan, että jokavuotinen Teatterisillan teemavalaistus olisi saattanut korjaustöiden vuoksi myöhästyä.

– Mainiota, että pääsemme asentamaan perinteisen teemavalaistuksen ajoissa ja kaupunkilaiset voivat nauttia siitä marraskuun pimetessä, sanoo Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama.  

Tänä vuonna Teatterisillan valaistus pohjautuu koko perheen Viirun ja Pesosen joulupuuhat -teatteriesitykseen. Teemavalaistus on paikoillaan loppiaiseen asti.